Mastercard Business Debit je multivalutna kartica, koja je vezana za poseban transakcioni račun – platne kartice, i omogućava da se novcem, u svim valutama koje klijent posjeduje, raspolaže nezavisno od radnog vremena Banke.

 

Finansijsko zaduženje po ovim karticama, omogućeno je u dvije valute i to: euro (EUR) ili američki dolar (USD).

 

Mastercard Busienss Debit kartica koristi najnoviju tehnologiju za plaćanje i omogućava vam beskontaktno plaćanje, kod malih i velikih kupovina, na prodajnim mjestima koja imaju simbol za beskontaktno plaćanje.

 

Debitnom karticom možete podizati gotovinu na bankomatu i plaćati robu i usluge na prodajnim mjestima u zemlji i inostranstvu.

Mastercard Business Debit kartica, namijenjena je prvenstveno redovnim klijentima Banke, ali i svim ostalim punoljetnim licima (rezidentima i nerezidentima), koji jednostavnim otvaranjem računa u Banci, mogu postati korisnici ove kartice.


Gubitak kartice, bilo da je izgubljena ili ukradena, u zemlji ili inostranstvu, odmah treba prijaviti na broj telefona: +382 (0)20690 069 (dostupan 24 sata dnevno, 365 dana u godini).

 • Besplatno podizanje gotovine na bankomatima Hipotekarne banke AD Podgorica;
 • Plaćanje roba i usluga u zemlji i inostranstvu bez provizija i naknada;
 • Mogućnost korišćenja kartice za kupovinu putem interneta;
 • Beskontaktno plaćanje. Za transakcije ispod određenog iznosa, ne zahtijeva se potvrda transakcije PIN-om, već se samo kartica prinese čitaču. Limit do kojeg je moguće izvršiti beskontaktno plaćanje, zavisi od banke u zemlji ili inostranstvu u kojoj se plaćanje vrši i definiše se po pravilima MasterCard kartičarske organizacije. U Crnoj Gori, limit za beskontaktno plaćanje iznosi 25 eur.
 • Prijem SMS sigurnosne poruke za svaku obavljenu transakciju.

Korišćenje kartice moguće je na svim bankomatima i prodajnim mjestima u zemlji i inostranstvu, a koji nose natpis „Mastercard“, a to je ukupno 24 miliona prodajnih mjesta i preko 850 hiljada bankomata širom svijeta. Karticu možete koristiti i za kupovinu putem Interneta, s tim što preporučujemo da svoje transakcije ograničite na web sajtove koji koriste CVV standard za potvrdu identiteta korisnika kartice (uz besplatno korišćenje usluge 3D secure).


Osnovni korisnik kartice je osoba koja je vlasnik računa, a po jednom računu se može izdati više dodatnih kartica. Dodatna kartica se izdaje samo uz saglasnost vlasnika računa osnovne kartice.


Rok važenja osnovne i dodatnih kartica je 3 godine, i automatski se produžavaju po isteku tog roka.

  U zavisnosti od toga da li je u pitanju pravno lice rezident ili nerezident, potreban je različit set obrazaca. Da zakažete sastanak ili saznate više detalja:

  Prilikom podnošenja Zahtjeva za izdavanje kartice, Banka uručuje klijentu Opšte uslove izdavanja i korišćenja platne kartice kao platnog instrumenta u Banci i Opšta pravila izdavanja i korišćenja MasterCard debitnih kartica Zapad banke


  Usluge kartičnog poslovanja pružaju se u skladu sa važećom tarifom za MasterCard Debit karticu.

  PREMIUM PROGRAMI 

  „ LOUNGE KEY“  I „GLOBAL WIFI“

  Mastercard Premium kartice vam 

  omogućavaju da otkrijete novi 

  svijet ponuda i neprocjenivih 

  iskustava koje smo vam pripremili.

  SIGURNOSNE PREPORUKE

  Platne kartice su postale dio naše 

  svakodnevice i važno je da posebnu 

  pažnju posvetimo sigurnosnim 

  aspektima njihovog korišćenja.