Mastercard Gold Debit je kartica, vezana je za transakcioni račun klijenta i omogućava da se novcem, u svim valutama koje klijent posjeduje, raspolaže nezavisno od radnog vremena Banke. 

 

Finansijsko zaduženje po ovim karticama omogućeno je u dvije valute i to: euro (EUR) ili američki dolar (USD).

Mastercard Gold Debit je kartica koja koristi najnoviju tehnologiju za plaćanje i omogućava vam beskontaktno plaćanje, kod malih i velikih kupovina, na prodajnim mjestima koja imaju simbol za beskontaktno plaćanje.


Debitnom karticom možete podizati gotovinu na bankomatu i plaćati robu i usluge na prodajnim mjestima u zemlji i inostranstvu.

Mastercard Gold Debit kartica namijenjena je prvenstveno redovnim klijentima Banke, ali i svim ostalim punoljetnim licima (rezidentima i nerezidentima) koji jednostavnim otvaranjem računa u Banci mogu postati korisnici ove kartice.

 • Besplatno podizanje gotovine na bankomatima Hipotekarne banke AD Podgorica;
 • Plaćanje roba i usluga u zemlji i inostranstvu bez provizija i naknada;
 • Mogućnost korišćenja kartice za kupovinu putem interneta;
 • Beskontaktno plaćanje. Za transakcije ispod određenog iznosa, ne zahtijeva se potvrda transakcije PIN-om, već se samo kartica prinese čitaču. Limit do kojeg je moguće izvršiti beskontaktno plaćanje, zavisi od u banke u zemlji ili inostranstvu u kojoj se plaćanje vrši i definiše se po pravilima MasterCard kartičarske organizacije. U Crnoj Gori, limit za beskontaktno plaćanje iznosi 25 eur.
 • Prijem SMS sigurnosne poruke za svaku obavljenu transakciju.

Korišćenje kartice moguće je na svim bankomatima i prodajnim mjestima u zemlji i inostranstvu, a koji nose natpis „Mastercard“, a to je ukupno 24 miliona prodajnih mjesta i preko 850 hiljada bankomata širom svijeta. Karticu možete koristiti i za kupovinu putem Interneta, s tim što preporučujemo da svoje transakcije ograničite na web sajtove koji koriste CVV standard za potvrdu identiteta korisnika kartice (uz besplatno korišćenje usluge 3D secure).


Osnovni korisnik kartice je osoba koja je vlasnik računa, a po jednom računu se može izdati više dodatnih kartica. Dodatna kartica se izdaje samo uz saglasnost vlasnika računa osnovne kartice.


Rok važenja osnovne i dodatnih kartica je 3 godine, i automatski se produžavaju po isteku tog roka.

  Da zakažete sastanak ili saznate više detalja:

  PREMIUM PROGRAMI 

  „ LOUNGE KEY“  I „GLOBAL WIFI“

  Mastercard Premium kartice vam 

  omogućavaju da otkrijete novi 

  svijet ponuda i neprocjenivih 

  iskustava koje smo vam pripremili.

  SIGURNOSNE PREPORUKE

  Platne kartice su postale dio naše 

  svakodnevice i važno je da posebnu 

  pažnju posvetimo sigurnosnim 

  aspektima njihovog korišćenja.