Запад банк и его акционеры на борьбу с коронавирусом пожертвовали 100 тыс. EUR

Zapad banka i njeni akcionari donirali su Nacionalnom koordinacionom tijelu za borbu protiv zaraznih bolesti (NKT) 100 hiljada EUR.


Kako je saopšteno, 50 hiljada EUR uplatila je Banka iz sopstvenih sredstava, dok je 50 hiljada EUR lična donacija vlasnika Zapad banke.


„Zapad banka i njeni akcionari Lija Morokhovska, Vadim Morokhovski i Vladimir Kostelman, u znak solidarnosti i podrške borbi protiv COVID-a 19, uplatili su na račun NKT-a ukupno 100 hiljada EUR“, kaže se u saopštenju.


Iz Zapad banke kazali su da Crna Gora bije veoma tešku bitku protiv pošasti kojom je pogođena cijela planeta, a u kojoj svi moraju da pokažu maksimalnu odgovornost i solidarnost, poštujući preporuke i mjere onih koji u „prvim borbenim redovima“ danonoćno čuvaju zdravlje i živote građana.


„Zapad banka i njeni vlasnici, s namjerom da pokažu solidarnost sa svim građanima i podrže mjere koje sprovodi Vlada, uplatom donacije doprinose borbi protiv COVID-a 19, uz želju da novac bude iskorišćen u skladu sa prioritetima i razvojem situacije i da svi zajedno što prije izađemo kao pobjednici iz ove teške borbe“, navodi se u saopštenju.